Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

28. 10. 2020. 17:40 >> 17:41

DODIK PORUČIO

Neće biti zatvaranja granica između RS i Srbije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je dogovoreno da ne bude zatvaranja granice između RS i Srbije.

On je rekao da u RS neće ponovo biti uvedeno vanredno stanje zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane korona virusom, kao i da od ponedjeljka treba vratiti đake u škole.

"Škole treba vratiti od ponedjeljka, ali dati i jasne preporuke školama i lokalnim zajednicama", rekao je Dodik novinarima posle sastanka u Vladi RS sa predstavnicima entitetskih institucija, gradonačelnicima i rukovodiocima bolnica.

Dodik je dalje ocijenio da je smanjenje radnog vremena u ugostiteljskim objektima neophodna mjera, ističući da treba pooštriti inspekcijski nadzor.

"Nećemo uvoditi vanredno stanje, ali tražimo poštovanje mjera koje se donose. Trebamo se boriti za to da se ne zatvore granice", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, vikendom treba spriječiti održavanje žurki, a noćne klubove zatvoriti.

"To nije upereno protiv njihovih vlasnika, već da se zaštitimo", naveo je Dodik.

Još je rekao da je cjelokupna situacija u vezi sa korona virusom "pod kontrolom i da nema sistemskih propusta".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније