Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HRT ]

29. 10. 2020. 09:48 >> 09:49

VOLJA ZA UČENJEM

Nikad nije kasno: Diplomirala sa 78 godina

Da neko ima dvije diplome danas nije vijest, ali ako tu drugu stekne sa 78 godina - onda je i vijest i primjer. Agneza Štajer iz Vrbovca u poznim je godinama odlučila da studira na Univerzitetu u Dubrovniku.

I nije joj bilo teško da putuje 700 kilometara radi ispita, piše HRT.

Ova diplomirana veterinarka radila je i u razredu, 20 godina. No, kako se odlučila za druge studije, posebno je zanimljivo.

Naime, učiteljica Agneza vodila je jednu od svojih generacija učenika na Smotru Univerziteta u Zagrebu kako bi oni lakše izabrali studije.

"Poslovica kaže: kad želiš pomoći drugima najviše pomogneš sebi. I kako ste vi sebi pomogli? Našla sam studij restauracije sa pet smjerova", priča Agneza Štajer.

I ispunila je sebi želju. Upisala studije. Nikakva udaljenost nije bila prepreka. Vozom do Zagreba, autobusom do Dubrovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније