Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 10. 2013. 20:02 >> 20:02
1

„NARODNI POKRET“

Najavljen talas protesta u Sloveniji

U Sloveniji su za sjutra najavljeni antivladini protesti u svim većim gradovima u zemlji.

 

 

Protesti su najavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk, a trebalo bi da se održe na godišnjicu prvih protesta u Mariboru tokom kojih je sa vlasti oboren tadašnji gradonačelnik Franc Kangler.

"Narodni pokret", koji organizuje proteste ističe da je socijalna situacija u državi katastrofalna i poziva narod da se više ne pouzda u "političke marionete u vladi Alenke Bratušek i parlamentu".

Posljednji antivladini protesti održani su početkom septembra u Ljubljani, a Slovenija je od tada doživjela i političke promjene.

Nakon što je Komisija za borbu protiv korupcije objavila izvještaj o imovinskom stanju predsjednika parlamentarnih stranaka koji je opteretio kako predsjednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janšu tako i predsjednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića vlada Janeza Janše je morala otići sa političke scene, a za krađu su optuženi i neki od menadžera.

"Narodni pokret" u današnjem saopštenju ističe da je "s obzirom na situaciju u Sloveniji apsolutna dužnost i odgovornost svakoga da učcestvuje na protestima, jer politika se može promijeniti samo pod pritiskom naroda."

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније