Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Klix ]

02. 11. 2020. 09:45 >> 09:50
7

ZA DVIJE GODINE

Dodik: Hrvati spremaju bojkot izbora u BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se Hrvati spremaju da za dvije godine bojkotuju opšte izbore u BiH. Nedugo zatim stigla je reakcija njegovog kolege Željka Komšića.

Dodik je kazao da u tome razumije Hrvate u BiH, jer je to za njih odsudno. Na pitanje da li je moguć treći entitet u BiH, Dodik je rekao da jeste kad bi ga Hrvati tražili.

On je napomenuo i da su mu prilikom posjete Zagrebu hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković prenijeli zabrinutost za položaj Hrvata u BiH i da traže rješenja o promjeni Izbornog zakona.

Dodik je naveo da su u Zagrebu odbili bilo kakvu mogućnost da pričaju sa Željkom Komšićem, koji je nepoželjan u hrvatskoj zajednici u BiH.

Na Dodikove izjave je reagovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je istakao da su treći entitet ili izborni zakon po želji HDZ-a strateški interes velikosrpske politike, a omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države, do čega, kako tvrdi, neće doći.

"Cijenim da je u neku ruku i dobro što je Dodik do kraja ogolio namjere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru zvaničnog Zagreba. Sada više niko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinirano radi protiv Bosne i Hercegovine. Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im neće uspjeti", zaključio je Komšić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније