Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 11. 2020. 11:50   >>  11:50

U ŠPANIJI

Uhapšeni sa više od pola tone kokaina

Policija u Španiji je u saradnji sa američkom Agencijom za suzbijanje narkotika (DEA) zaplijenila 560 kilograma kokaina i uhapsila šest osoba, među kojima su i dva državljana Srbije N. D. (37) i P. P. (36), javlja Glas Galicije, prenosi Nedeljnik.

 

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Dinastija” zbog sumnje da su švercovali drogu koja dolazi iz Južne Amerike.

"Uhapšeni su pripadnici bande pod nazivom ‘Poslastičari’, koja djeluje u Rijas Bajkasu u Galiciji. Grupu predvodi Herardo Rijal Iglesijas (41), moćni narko-bos koji već 25 godina švercuje drogu u saradnji sa balkanskim kartelom ", saopštili su iz španske civilne garde, kako navodi Glas Galicije.

Kokain je pronađen u iznajmljenoj kući koja se nalazi u toj španskoj pokrajini, a vrijednost droge je 15 miliona eura.

Pretreseno je sedam imanja u tri grada, a utvrđeno je da su članovi bande imali više firmi, koje su im služile kao pokriće za ilegalne djelatnosti.

"Grupa je imala odličnu logistiku. Drogu su dovezli iz Južne Amerike i namjeravali su da je kopnenim putem prenesu do krajnjih odredišta. Za transport su imali dosad neviđeni način. Naime, namjeravali su da pakete kokaina spakuju u pokvaren automobil, koji bi potom natovarili na kamion šlep-službe i tako prevezli do željene destinacije", navodi Glas Galicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније