Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

02. 11. 2020. 19:32   >>  19:32

ZAEV

''Korona je pokazala da je Balkan mali''

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je danas da je kriza izazvana pandemijom korona virusa pokazala da je Balkan mali, da imamo slične probleme, pa nam trebaju i slična rješenja, te u tom smjeru moramo da nastavimo da radimo.

Na video-panelu Evropskog pokreta u Srbiji "Povezivanje u vrijeme pandemije: prijetnje i mogućnosti", u kojem su učestvovali i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i premijer Albanije, Edi Rama, Zaev je rekao da vlasti u Srbiji, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji svakodnevno sarađuju da bi zajedno rješavale probleme.

"Ova kriza izazvana pandemijom korona virusa nam je pokazala da su bolja povezanost i veće povjerenje uvijek korisni za naše zemlje", rekao je Zaev i istakao da uskoro očekuje otvaranje granica između te tri zemlje, te da će građani moći da ih prelaze bez PCR testova.

Sjevernu Makedoniju Zaev za pet godina vidi u okviru zajedničkog regionalnog tržišta, a možda i kao punopravnu članicu EU i smatra da su "mladi ljudi najvažnija alatka za buduću saradnju u regionu".

"Cilj nam je da u regionu uspostavimo četiri slobode (kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala) i evropske vrijednosti kako bi mladi ovdje dolazili iz drugih regiona da nađu benefite i dobar kvalitet zivota, a ne da migriraju odavde u druge zemlje u Evropi", rekao je Zaev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније