Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 10. 2013. 22:27 >> 22:27

ZBOG IZBORA

File otkazao posjetu Prištini

Kosovo i EU počeli pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a komesar za proširenje Štefan File otkazao posjetu Prištini, piše prištinski Ekspres.

Izvori Ekspresa su rekli da je File odustao od dolaska na Kosovo da bi izbjegao eventualno tumačenje uključivanja u predizbornu kampanju.

"File je otkazao posjetu jer to bi se moglo zloupotrijebiti od Vlade za predizborne efekte. Kao što znate, vaš premijer je to iskoristio prilikom posjete premijera Turske Redžepa Erdogana Kosovu", naveli su izvori lista. 

Premijer Kosova Hašim Tači je kazao da je početak pregovora o SSP "istorijski dan" i da predstavlja otvaranje nove stranice.

Zamjenik generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje, Jost Korte koji predovdi EU u razgovorima o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), izjavio je danas u Prištini da je početak procesa SSP priznanje napretka postignutog na Kosovu. 

"Danas smo s Kosovom počeli pregovore o SSP. Današnji dan je priznanje napretka na Kosovu posljednjih godina i meseci. Otvaranje pregovora označava novu fazu u našim odnosima. Danas smo mi Kosovu predstavili našu ponudu, o čemu ćemo pregovarati i usaglasiti sve detalje sporazuma", rekao je Korte. 

Korte očekuje da će se pregovori okončati na proljeće i da će potom započeti dalji proces u okviru institucija EU. 



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније