Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic/Tanjug ]

07. 11. 2020. 07:09   >>  07:10 2

"POLITIČKI ZASTOJ"

Haradinaj: Izbori su jedino rješenje

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je nove izbore zbog političkog zastoja nastalog nakon što je upražnjeno mjesto kosovskog predsjednika, piše Gazeta ekspres.

Haradinaj kaže da su izbori jedino rješenje ako se ne postigne sporazum između članica vladajuće koalicije DSK-ABK-Inicijativa.

"Spreman sam da razgovaram o pitanju predsjednika. Alijansa je jasno iznijela svoj stav. U ovim okolnostima izbori su rješenje. Ušli smo u izborni kalendar i nemamo drugo rješenje", rekao je Haradinaj za TV Kljan Kosova.

Haradinaja je njegova stranka kandidovala za kosovskog predsjednika, podsjeća Kosov onlajn.

Potvrđena optužnica Specijalnog sudskog vijeća u Hagu primorala je Hašima Tačija da podnese ostavku na mjesto predsjednika.

Funkciju šefa države obavlja predsjednica kosovskog parlamenta Vjosa Osmani.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније