Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta

15. 11. 2020. 22:18   >>  23:24 3

LOKALNI IZBORI U BIH

Dodik priznao poraz u Banjaluci

Opozicioni kandidat Draško Stanivuković večeras je proglasio pobedu za gradonačelnika Banjaluke nad kandidatom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igorom Radojičićem. Poraz na lokalnim izborima je priznao i lider SNSD Milorad Dodik.

"Pobijedili smo u Banjaluci. Poslije 22 godine u Banjaluci je pobijedio čovjek", kazao je Stanivuković u obraćanju iz svog Izbornog štaba.

On je naveo da će Trg Krajine u Banjaluci ubuduće biti slobodan, i da će on, poslije četiri godine, moći da uđe u zgradu gradske uprave, a da ga policija ne uhapsi ili istjera.

Stanivuković je pozvao sve koji su morali otići iz Banjaluke da se vrate, jer će ubuduće Banjaluka biti, kako je naveo, slobodan grad i grad bez podjela.

"Ovo je i poruka građanima RS da su promjene moguće i da one prijaju", istakao je Stanivuković.

SNSD je na vlasti u Banjaluci od 1998. godine.

Stanivuković je bio kandidat svoje Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS), kao još nekoliko manjih opozicionih stranaka.

Kandidat SNSD-a Igor Radojičić imao je podršku ostalih članica vladajuće koalicije na entitetskom nivou.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik priznao je poraz u Banjaluci.

"Želim da kažem da zadnjih 15 dana nijesmo ni vodili kampanu. Nijesam sretan i tužan sam što smo izgubili Banjaluku na mjestu gradonačelnika. To je nešto što je Banjaluka demokratski birala i poštujemo tu odluku. Građani su odlučili i to je realnost. Radojičić je jedan od naših najsposobnijih kadrova i nije mi prijatna činejnica da smo izgubli. Ali rasli smo kao stranka u odnosu na prošle izbore", rekao je Dodik i naglasio da poraz može biti prilika koju će SNSD iskoristiti.

SNSD: Vodimo u mnogim opštinama i gradovima

Šef Izbornog štaba Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Srđan Rajčević izjavio je da ova stranka ima odlične trendove, prije svega u Prijedoru.

On je izjavio da SNSD za sada vodi u mnogim opštinama i gradovima, prije svega u Trebinju, Gradiški, Foči, Istočnom Sarajevu, Čelincu, Laktašima, Prnjavoru, Srpcu.

"U Istočnom dijelu Srpske dobro stojimo u Kalinoviku, Nevesinju, a na pragu smo pobjede u Rogatici i Višegradu", naveo je Rajčević.

Što se tiče Banjaluke, on je kazao da treba još sačekati, jer kako je naveo, informacije pristižu jako sporo.

"Imamo vrlo dobre pokazatelje u pojedinim mesnim zajednicama kao, na primjer, u Krupi na Vrbasu. Imamo dobre pokazatelje i u mjesnim zajednicama Nova Varoš, Vrabanja i slično", rekao je Rajčević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније