Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Agencije ]

18. 11. 2020. 06:56 >> 06:57
4

ZAEV O BUGARSKOM VETU

Evropa nam nije uzvratila istom mjerom

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da odbijanje Bugarske da odobri okvir za pregovore za njegovu zemlju predstavlja najveći poraz za EU, prenijela je MIA

Zaev je u intervjuu za TV21 rekao da je Sjeverna Makedonija pokazala da zastupa evropske vrijednosti potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu sa Bugarskom i Prespanskog sporazuma sa Grčkom i istakao da Evropa nije uzvratila istom mjerom, kada je na nju došao red.

Premijer je rekao da su i dalje moguće opcije koje bi dozvolile održavanje međuvladine konferencije u decembru.

"Vlada, uključujući i mene, Skupština i makedonski narod trebalo bi da nastave da njeguju duh izgradnje prijateljskih odnosa, dijaloga i debate i da izbjegavaju konflikte", istakao je Zaev.

On je rekao da je veoma teško prihvatio veto Bugarske i dodao da je ubijeđen da to nije ono što su bugarski narod i premijer Bojko Borisov željeli.

Zaev smatra da je preduzimanje takvih koraka donijeto pred održavanje izbora u Bugarskoj i da zemlji treba dati još jednu šansu jer i dalje postoje druge opcije.

Dvije zemlje će nastaviti da tragaju za rješenjem u duhu poštovanja i prijateljstva, istakao je premijer Sjeverne Makedonije.

On je ponovio da bi rješenje moglo da se pronađe do kraja decembra dok Njemačka predsjedava EU.

"Nema druge alternative osim priključivanja EU", naglasio je Zaev i dodao da će zemlja nastaviti da ide tim putem.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније