Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92 ]

19. 11. 2020. 09:12 >> 09:12
1

NA FEJSBUKU

Uhapšen zbog sumnje da je pozivao na ubistvo Vučića

Pripadnici BIA-e u saradnji sa srpskim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i MUP-om Srbije, uhapsili mladića iz Paraćina, koji je prijetio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Osumnjičeni se tereti da je putem društvene mreže Fejsbuk, između ostalog, više puta direktno najavljivao i pozivao na ubistvo predsjednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića. 

Brzom reakcijom pripadnika Bezbjednosno-informativne agencije i pripadnika MUP-a, lice je privedeno i njemu će uz konsultaciju sa dežurnim tužiocem biti određeno zadržavanje od 48 sati.

Traži se hitna reakcija nadležnih

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić osudio je sinoć prijetnje smrću predsjedniku Srbjie i zatražio hitnu reakciju nadležnih organa.

"Najoštrije osuđujem gnusne prijetnje upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U ime najvišeg predstavničkog tijela Narodne skupštine Republike Srbije tražim od nadležnih državnih organa hitnu reakciju, otkrivanje i hapšenje pojedinca ili grupe koja upućuje ovakve prijetnje", naveo je Dačić.

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, takođe je sinoć osudila prijetnje smrću upućene Vučiću.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније