Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 10. 2013. 19:26 >> 19:29

ISTA KUHINJA

BGD: Djeca otrovana hranom, 7 u bolnici

Najmanje 50 učenika Osnovne škole “Milena Pavlović Barili” iz Višnjičke Banje u Beogradu sa simptomima trovanja hranom, sedmoro hospitalizovano. Prijave i iz tri novobeogradske škole.

Djeca iz naselja Višnjička Banja, po svemu sudeći, otrovana su od obroka koji su pojeli u školskoj kuhinji! Prema prvim informacijama, dio djece završio je i u bolnici, pozlilo je i pojedinim nastavnicima, a nezvanično, simptomi trovanja su uočeni i kod osnovaca iz tri novobeogradske škole.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je ta služba oko 16 sati prevezla petoro djece iz OŠ "Milena Pavlović Barili" u Višnjičkoj Banji, dok su dvoje dovezli roditelji. Ona je dodala da su se Hitnoj pomoći tokom dana obraćali i roditelji djece iz tri osnovne škole sa Novog Beograda, takođe zbog mogućeg trovanja hranom.

Djeca su, kako prenose beogradski mediji, pojela obrok iz istog restorana koji, prema prvim informacijama, snabdjeva oko 20 škola.

Za sada se ne zna šta bi moglo da bude uzrok trovanja, sumnja se na salmonelu ili stafilokoku, a preliminarni rezultati očekuju se sjutra.

O svemu je obaviještena i sanitarna služba, kao i gradski Sekretarijat za obrazovanje i dječiju zaštitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније