Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Agencije ]

26. 11. 2020. 07:16   >>  07:17 1

AMBASADA SAD

Podrška primjeni sporazuma Kosova i Srbije

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da američka ambasada i njeni partneri podržavaju Beograd i Prištinu u sprovođenju sporazuma postignutog u Vašingtonu, prenosi Koha.

 

Kako se navodi u saopštenju Američke privredne komore na Kosovu, na virtuelnom sastanku održanom sa Kosnetom, istaknuto je da ignorisanje ekonomije i građana otežava napredovanje.

"Američka ambasada i njeni partneri u Vašingtonu nastavljaju punom brzinom da pružaju podršku Kosovu i Srbiji u primjeni Vašingtonskog sporazuma, s obzirom na to da je poboljšanje života običnih građana od suštinske važnosti za izgradnju ekonomije regiona", rekao je Kosnet.

Kako je naveo, to je jedan od razloga zašto se sporazum toliko fokusira na modernizaciju infrastrukture, jer to olakšava kretanje ljudi i robe preko granica, što je ključno za otključavanje potencijala ovog regiona, prenosi Kosovo onlajn.

"Ako pogledate mapu Balkana, Kosovo se nalazi na sredini karte. Kosovskim susjedima je potrebno Kosovo, isto koliko su i Kosovu potrebni njegovi susjedi, za izgradnju regionalne ekonomije i izgradnju regionalne infrastrukture", poručio je Kosnet, uz ocjenu da je važno da Kosovo otkloni sumnje oko CEFTA sporazuma, kao i inicijative "mini Šengen", i da radi sa svojim regionalnim partnerima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније