Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 10. 2013. 19:25 >> 19:24
1

"VRIJEDJELO JE ČEKATI"

Radnicima FAP-a do utorka jedna plata

Predsjednik štrajkačkog odbora radnika FAP-a Milorad Dragaš izjavio je, poslije sastanka vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića sa rukovodiocima te fabrike i predstavnicima štrajkača, da je dogovoreno da će do utorka 5. novembra radnicima biti isplaćena jedna plata i riješen problem ovjere zdravstvenih knjižica, a do 1. marta - minimalac i sve zaostale plate.

"Vrijedjelo je čekati", rekao je Dragaš radnicima koji su čekali ishod sastanka ispred upravne zgrade fabrke.

Dragaš je dodao da će se Vlada uključiti u pronalaženje strateškog partnera za FAP do 1, marta iduće godine.

Aleksandar Vučić obezbijedio je dolazak jednog od direktora kompanije Mercedes, Rolfa Jirgena Sejerlea, u Priboj i njegovo učešće u razgovoru vicepremijera sa rukovodstvom FAP-a.

Sejerle je u prostorije FAP-a u Priboju stigao neposredno nakon vicepremijera, i u toku je njihov razgovor sa rukovodiocima pribojske fabrike.

Kako Tanjug nezvanično saznaje, od predstavnika "Mercedesa" se očekuje da procijeni da li njemački automobilski gigant može na bilo koji način da pomogne FAP-u, odnosno da uposli njegove kapacitete.

Vučić je na sastanak sa rukovodstvom FAP-a došao sa svojim ekonomskim savjetnikom Sinošom Malim i savjetnikom Jorgom Haskensom, koji je takođe Njemac.

Kako se saznaje, sigurno je da će Vučić tražiti da rukovodstvo FAP-a potvrdi da posjeduje zalihe u vrijednosti od 5,6 milijardi dinara, kao što je navedeno u ličnoj karti tog preduzeća.

Vučić će tražiti da se te zalihe pokažu, kako bi se otklonile ili potvrdile sumnje da su one - samo na papiru.

Država, naime, kako je ranije rekao Vučić, neće da baca pare, spremna je da pomogne, ali neće nagrađivati nerad, javašluk i lopovluk.

Poslije sastanka sa rukovodiocima FAP-a, Vučić će razgovarati sa radnicima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније