Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 12. 2020. 10:01 >> 10:02

STAV PLENKOVIĆA

SZO da je vodeći čuvar javnog zdravstva

Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva na globalnom nivou, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković na virtuelnoj sjednici Generalne skupštine UN o pandemiji korona virusa.

Plenković, koji je i sam u izolaciji zbog zaraze korona virusom, rekao je da Hrvatska čvrsto vjeruje u potrebu globalnog zajedničkog pristupa borbi protiv pandemije.

Potvrdio je predanost Hrvatske i Programu UN o održivom razvoju do 2030, kao i Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama.

Plenković je rekao da optimizam u borbi s kovidom-19 uliva to što nekoliko vakcina čeka odobrenje i upotrebu, a da je sljedeći izazov na globalnom nivou da se osigura njihova pravedna i pravovremena dostupnost, javlja Hina.

Prioritet je i obezbijediti jasnu informaciju o efikasnosti vakcine i tako spriječiti širenje lažnih vijesti.

"Naš odgovor na ovu bolest trebao bi uključivati i pomoć ljudima, zaštitu njihovog zdravlja i ekonomskog blagostanja, uz istovremenu zaštitu naše planete",smatra Plenković.

Govoreći o strategiji svoje vlade, rekao je da je posebna pažnja posvećena ne samo mjerama za spasavanje ljudskih života već i ekonomskom oporavku zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније