Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 12. 2020. 08:56 >> 08:56
2

IZBORI U MOSTARU

Preliminarno: HDZ-u najviše glasova

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine objavila je prve preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Grada Mostara. Na osnovu otprilike 20 odsto prebrojanih glasova, pokazuju da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH osvojila najveći broj glasova na Centralnoj Gradskoj listi.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je HDZ BiH - 6.310, druga je Koalicija za Mostar sa 3.820, dok je Koalicija zajedničke srpske liste "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar" na petom mjestu sa 522 glasa.

Predstavnici srpske liste "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar", koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka, saopštili su da su zadovoljni prvim podacima s birališta koji će im, kako vjeruju, donijeti bar jednog vijećnika u Mostaru.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će ta stranka imati bar 40 odsto mandata u novom Gradskom veću Mostara i da je uvjeren da će gradonačelnik Mostara biti njihov kandidat Mario Kordić.

Čović je, prenose mediji u BiH, istakao da nikome neće zatvarati vrata i da će Gradsko vijeće u budućem sazivu biti otvoreno i za legitimne predstavnike srpskog naroda, kao i da je dobrodošao ko god želi evropski Mostar.

Predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar podsjetio je da je odziv birača bio 55 odsto, što je, kako je ukazao, zadovoljavajući postotak s obzirom na činjencu da se izborni proces odvijao u vrijeme pandemije.

Od ukupno 95.959 upisanih birača, u Mostaru je glasao 52.865 građana.

Mostar je birao svoju lokalnu vlast prvi put poslije 12 godina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније