Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 11. 2013. 14:59 >> 14:59
35

KAO NEKAD

Irinej: Srbi opet bježe sa Kosova

Povodom tri vijeka Karlovačke mitropolije, patrijarh Irinej služio je svetu liturgiju u Sabornoj crkvi u Sremskim Karlovcima.

 

 

On je izjavio da se istorija ponavlja i da Srbi i danas, kao i prije 300 godina, bježe sa Kosova "od bijede i nevolje".

"Istorija se ponavlja, i danas Srbi bježe sa Kosova i Metohije, od bijede i nevolje. Kao i prije 300 godina, kada su ih bijeda i nevolja natjerale da napuste svoje svetinje i svoje domove", rekao je Irinej tokom liturgije u Sabornoj crkvi u Sremskim Karlovcima.

Dodao je da su Srbi i prije tri vijeka sa Kosova bježali kao i danas, sa nadom da će se mirno vratiti svojim domovima, svetinjama i grobljima.

"Nažalost, to se onda nije ostvarilo i to se ponavlja i danas. Već više od 500 godina odlazimo sa Kosova i veliko je čudo što tamo uopšte i postojimo. Održava nas svijest o našim svetinjama na Kosovu i Metohiji", kazao je patrijarh, prenosi RTS.

 

Пратите нас на

Коментари35

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније