Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Klix.ba ]

26. 12. 2020. 22:31 >> 22:39
3

AMBASADA POZVALA

Dodik da vrati ikonu Ukrajini

Ukrajinska ambasada u Bosni i Hercegovini traži da ikona koju je Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu bude vraćena u Ukrajinu.

Drevna ikona za koju Ukrajinci, na osnovu pečata, kažu da tradiconalno pripada njima, te da je stara 300 godina, je Dodikovom krivicom obišla pola svijeta i sad se ponovo vratila u BiH.

Nakon što je Lavrov odlučio da vrati poklon zbog kojeg je nastao diplomatski skandal, ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija je odnosi u Predsjedništvo, odnosno kabinet Milorada Dodika.

Sasvim logičan sljedeći potez bi bio vraćanje ikone u ruke istinskih vlasnika što iz Ukrajine i zahtijevaju.

"Ako je prvi korak već preduzet - ikona je vraćena u Sarajevo, onda se mora preduzeti i drugi - da se vrati u Ukrajinu", rekao je ambasador Ukrajine u Hrvatskoj i BiH za ukrajinske medije.

Oni takođe žele odgovore kako je ova ikona završila u porodici Dodik.

"Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini insistira na hitnom pružanju informacija zvaničnicima Sarajeva o tome kako je ukrajinska ikona, koja je predstavljena Lavrovu, dospjela na teritoriju ove zemlje", kazali su iz Ambasade.

Izostanak odgovora je ukrajinskom ambasadoru Vasiliju Kiriliču razlog da povjeruju u to da je na tlo BiH ikona stigla nezakonitim putem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније