Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 12. 2020. 07:11   >>  11:56 2

HRVATSKA

Novi zemljotresi, jedan jačine 4,9 Rihtera

Hrvatska se i dalje trese, nakon snažnog zemljotresa jačine 6,2 stepena po Rihteru i serije naknadnih potresa, rano jutros zabilježena su još dva.

Kako prenosi Index.hr, u 6:16 sati Hrvatsku je pogodio zemljotres jačine 4.9 Richtera, prema podacima EMSC, sa epicentrom 18 kilometara zapadno od Siska.

Potres u 6,15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

U Hrvatskoj 2. januara Dan žalosti za žrtve zemljotresa

Vlada Hrvatske proglasila je 2. januar Danom žalosti za žrtve zemljotresa koji je u utorak pogodio centralnu Hrvatsku.

"Izražavamo saosjećanje s porodicama poginulih i onih koji su povrijeđeni", rekao je Andrej Plenković na sjednici Vlade koja je počela minutom ćutanja za poginule u zemljotresu koji je najteže pogodio područje Sisačko-moslovačke županije.

Prema dosadašnjim informacijama, poginulo je sedam osoba: 13-godišnja devojčica u Petrinji, petoro meštana Majskih Poljana kod Gline i jedna osoba u Lekeniku, a povredjeno je 26 gradjana.

Plenković je rekao da se ruševine i dalje pretražuju.

On je istakao da je otvoren račun za pomoć stradalima i da vlada veliko interesovanje u Hrvatskoj i van nje, prijatelja i partnera širom Evrope i svijeta koji žele da pomognu. Premijer je takođe pozvao sve na oprez i da se pridržavaju epidemioloških mjera, jer traje borba protiv korona virusa.

Potresom najteža pogođena područja Petrinje, Siska, Gline i brojnih okolnih sela danas će ponovo posjetiti najviši državni funkcioneri, a predsjednik Zoran Milanović već je u Petrinji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније