Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 11. 2013. 08:52 >> 08:54

KOSOVSKI IZBORI

Server: Incidenti Srbiji ugrožavaju datum

Incidenti na sjeveru Kosova mogu se negativno odraziti na primjenu Briselskog sporazuma pa i evropske integracije Srbije, odnosno dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, kaže, za RSE, Danijel Server, ekspert za Balkan i profesor međunarodnih studija na Univerzitetu Džon Hopkins.

Žalosno je to što se dešavalo u sjevernom dijelu Mitrovice. Slabim izlaskom na izbore, Srbi se lišavaju mogućnosti da imaju svoje predstavnike u lokalnoj vlasti. To je svakako udarac Beogradu, ali i međunarodnoj zajednici.

Server smatra da Prištini nije bilo u interesu da Srbi ne glasaju.

„Istina je, zapravo, da je Hašim Tači želio da Srbi glasaju, odnosno da se teritorija na kojoj žive integriše u kosovski sistem. Dakle, nije tačno da je Priština na bilo koji način ometala učešće Srba na izborima. Kosovske vlasti su ispravno shvatile da je u njihovom najboljem interesu da Srbi glasaju“, kazao je Server.

On smatra da Vučić i Dačić nemaju potpunu kontrolu nad cjelokupnim srpskim stanovništvom na Kosovu i svim političkim frakcijama.

„Treba pomenuti i djelovanje kriminalnih grupa koje su nervozne i bijesne zbog promjena. Može se očekivati da će SAD i EU tražiti od Beograda da stanu na put djelovanju ovih grupacija2, kazao je Server za Radio Slobodna Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније