Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 11. 2013. 15:49 >> 15:55

MUP DEMANTUJE

DSS: Dikić huškao na nasilje na Kosovu

Potpredsjednik DSS Slobodan Samardžić optužio je zamjenika direktora policije Bratislava Dikića da je tokom jučerašnjih izbora na Kosovu u Mitrovici huškao na nasilje. MUP Srbije je te navode demantovao i najavio da će svi odgovorni biti procesuirani.

 

Na pitanje ima li informacije da je žandarmerija učestvovala u postavljanju eksplozivne naprave u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, Samardžić je rekao da ima "dosta indicija i veoma mnogo podataka" i da sve što kaže mora biti istraženo, prenosi Blic.

“Šetanje Dikića po Mitrovici i pokušaj da naše posmatrače navede da lome kutije je jak indikator kao i činjenica da nijedan vinovnik događaja nije uhvaćen, osim jednog koji je pušten”, rekao je Samardžić.  

Samardžić je odbacio navode da je Demokratska stranka Srbije učestvovala u organizovanju nereda na biralištima na sjeveru Kosova i Metohije i poručila da nema razloga da se izbori u pokrajini ponavljaju jer su “potpuno propali”.

Samardžić navodi da je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pokazao nervoznu reakciju kada je tražio 45 minuta za intervenciju jer, kako je istakao, srpska policija i po rezoluciji 1244 i po stavovima Albanaca i Euleksa ne može da ulazi na Kosovo i Metohiju.

Samardžić je rekao i da je čudno što je za intervenciju traženo samo 45 minuta jer “snage koje su za nju potrebne za to vreme ne bi stigle ni da se stacioniraju”.

“Možda je mislio na one koji su već bili stacionirani iz žandarmerije na sjeveru Kosova, da ih aktivira na 45 minuta, pa da naprave jedno otvoreno krvavo nasilje nad stanovništvom”, rekao je Samardžić na konferenciji za novinare.

On je dodao da Vučiću to “srećom nije dopušteno” jer su, kako kaže, i Brisel i Priština procijenili da je “njegova izjava izraz bijesa”.

MUP Srbije: Optužbe DSS-a lažne

Državni sekretar MUP-a Vanja Vukić demantovao je Samardžićeve navode da je Bratislav Dikić učestvovao u incidentima tokom glasanja na lokalnim izborima u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice najavivši da će država sankcionisati odgovorne.

“To apsolutno nije tačno. Iz DSS dolaze razne optužbe koje se do sada nisu nikada pokazale kao tačne”, rekao je Vukić novinarima.

Upitan da prokomentariše optužbe iz DSS-a da zamjenik direktora policije Bratislav Dikić stoji iza nereda u Kosovskoj Mitrovici, on je naveo i da se “nijedna optužba iz DSS nije do sada pokazala kao tačna, tako da ni to nije tačno”.

Vukić je rekao i da će svi oni koji su izvršili bilo koje krivično djelo, tokom lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici, biti procesuirani bez obzira gdje se nalaze.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније