Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina ]

07. 01. 2021. 09:11 >> 09:15
1

MEĐUNARODNO TRŽIŠTE

Slovenija se zadužila dvije milijarde eura

Slovenija se na međunarodnom finansijskom tržištu zadužila za dvije milijarde eura izdavanjem obveznica sa desetogodišnjim i tridesetogodišnjim dospijećem, saopšteno je iz slovenačkog Ministarstva finansija.

Iz resornog ministarstva su naveli da je zaduživanje obavljeno po vrlo povoljnim uslovima, prenosi Capital.ba.

“Slovenija je izdala desetogodišnju obveznicu sa kamatama do dospijeća u visini minus 0,096 odsto i kuponsku kamatnu stopu nula posto u visini 1,75 milijardi, što znači da će realizacijom zaduženja kod investitora dobiti 17 miliona eura koje neće trebati da vrati”, objasnili su iz Ministarstva finansija.

Slovenija se u utorak zadužila i za 250 miliona povećanjem izdavanja postojeće obveznice sa tridesetogodišnjim dospijećem, uz kamatnu stopu od 0,381 odsto.

“Uslovi za oba zaduženja pokazuju dugoročno povjerenje investitora u Sloveniju, što se zasniva na odlukama koje je u teško vrijeme pandemije virusa korona donijela Vlada”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније