Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1 ]

14. 01. 2021. 15:33 >> 17:22
9

OD DANAS

Građani CG u Srbiju mogu bez PCR testa

Građani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Bugarske mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, potvrđeno je za portal N1 u Vladi Srbije.

Isto važi i za državljane Srbije koji se upute u te zemlje.

Od danas, kako je i ranije najavljeno, građani Sjeverne Makedonije mogu da uđu u Srbiju bez PCR testa.

Prema novom uputstvu o ulasku u Srbiju naloženo svim putnicima iz skoro svih zemalja svijeta da u ovu državu mogu ući samo uz posjedovanje negativnog PCR testa ne starijeg od 48 sati i izdatog od referentne laboratorije.

Ova pravila se ne odnose na državljane iz Crne Gore Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske i Sjeverne Makedonije,što znači da posjetioci iz ovih država u Srbiju mogu ući bez predočenja PCR testa, prenose Novosti.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocijenio je da je ukidanje obaveznog PCR testa za sve koji u Srbiju dolaze iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Bugarske, još jedna dobra odluka za ekonomsku saradnju u regionu.

"Region je naša zajednička kuća! Zato i ova odluka ministra zdravlja Srbije o ukidanju obaveznog PCR testa za sve koju nam dolaze iz regiona još jedan je pokazatelj naše spremnosti za ukidanjem barijera između nas", rekao je Čadež.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније