Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 11. 2013. 14:16   >>  14:16

"RAT" NAVIJAČA

Upucan vođa "Zabranjenih"

Muškarac (27) koji je ranjen sinoć iz vatrenog oružja u Železniku je Alen Kostić, jedan od najpoznatijih navijača Partizana iz grupe "Zabranjeni", saznaje B92.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura izjavila je Tanugu da je 27-godišnji mladić ranjen sinoć oko 23.10 na uglu ulica Radoja Prvulovića i Braće Lukić u Železniku. Prema njenim riječima, on je zadobio prostrelnu ranu u desnoj butini, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici.

Međutim, kako B92 nezvanično saznaje, radi se o Alenu Kostiću, jednom od najpoznatijih navijača fudbalskog kluba Partizan, koji pripada grupi "Zabranjeni". Ta grupa navijača Partizana smještena je na istočnu tribinu i skoro uvijek učestvuje u tučama sa navijačima Crvene zvezde, ali i sa suparničkim taborom, grupom "Alkatraz". 

O njemu je svojevremeno bilo riječi u emisiji B92 "Insajder", u serijalu koji se bavio upravo huliganima "(Ne)moć države". Alen Kostić je, prema podacima do kojih je došla ekipa "Insajdera", rođen 1986 , a do 2006. protiv njega je podnije 14 krivičnih prijava za teška krivična dela. 


 



Neki mediji navode i da se trenutno protiv njega pred Višim sudom u Beogradu vode svega četiri postupka, od kojih nijedan nije okončan, osim slučaja utakmice u Subotici, za šta je krajem januara ove godine oslobođen. 

Takođe, Kostić je nedavno izašao iz zatvora, u kom je bio zbog pokušaja ubistva metalnom štanglom. 

Ovaj napad dolazi dva dana poslije vječitog derbija na kojem su se ponovo sukobile dvije zaraćene frakcije navijača Partizana - Zabranjenih i Grobara 1970. Podsjetimo, pre desetak dana, u dva odvojena sukoba u Beogradu, ubijeni su Vladimir Živković zvani Vlaja, član navijačke grupe "Zabranjeni", dok je u centru grada u kafiću "Penzija" ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe "Odred 18".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније