Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

18. 01. 2021. 22:54   >>  22:51 1

PO NABAVNOJ CIJENI

S. Makedonija dobija 8.000 Fajzer vakcina od Srbije

Sjeverna Makedonija od Srbije dobija 8.000 Fajzer vakcina, objavio je danas premijer Zoran Zaev.

On je na Fejsbuku napisao da je razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je prihvatio da pomogne Sjevernoj Makedoniji i dodao da će detalji biti utvrđeni u toku dana.

"Imamo lijepu, srećnu vijest. Dobjamo od Srbije 8.000 Fajzer vakcina. Predsjednik Vučić mi je danas potvrdio da će nam Srbija pomoći sa vakcinama iz svoje nabavke, koje ćemo platiti po nabavnoj cijeni", rekao je premijer Sjeverne Makedonije.

Kako je istakao, to je "čin solidarnosti našeg susjeda i učvršćivanje našeg prijateljstva".

"U toku su pregovori oko tehničkih procesa dostave vakcina, a prvim dozama će biti vakcinisani zdravstveni radnici, hronično bolesni, i druge rizične kategorije", napisao je Zaev.

Prethodno je novinarima rekao da može da potvrdi srećnu vijest da će Srbija Sjevernoj Makedoniji poslati namanje 8.000 vakcina i da je Vučić ponudio da vakcine budu besplatne, ali da je on insistirao da se plate.

"Radi se o oko 8.000 vakcina Fajzer, a za druge treba da se potvrdi preko dogovora koje imamo da li je moguće da nam daju. Mnogo sam u ime makedonskog naroda zahvalan Srbiji i srpskom narodu za ovaj čin prijateljstva", rekao je Zaev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније