Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HRT ]

31. 01. 2021. 09:23 >> 09:23
9

SA AMBASADE HRVATSKE

Skinuta i pocijepana zastava EU u Sarajevu

Zastava Evropske unije postavljena na zgradi hrvatske ambasade u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, oštećen je držač i djelimično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili, potvrdio je Hini hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić.

"To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je pocijepana, a hrvatska zastava koja je takođe istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja", kazao je Sabolić, javio je HRT.

Riječ o ulazu u konzularni dio ambasade.

Oštećenje su zapazili zaposleni u ambasadi koji su pozvali policiju, a ona je obavila uviđaj i sada traga za počiniocem ili više.

Potragu bi trebalo da olakša činjenica da je prostor na koje su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

Iz dostupnih informacija proističe kako se incident dogodio tokom policijskog časa, koji je u Federaciji BiH na snazi od 23 do pet sati ujutro, a uveden je kao dio mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније