Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 11. 2013. 11:56 >> 11:56

APEL SRBIMA

Dačić: Glasajte za opstanak

Premijer Ivica Dačić pozvao je danas Srbe da izađu na ponovljeno glasanje na tri biračka mjesta u Kosovskoj Mitrovici, poručivši im da je to pitanje opstanka.

"Biće vam onako kako odlučite. Ako Srbi ne izađu na izbore biće im gradonbačelnik Albanac. Nek im je sa srećom", rekao je Dačić i dodao da je Srbija na udaru zato što im pomaže, ali i da nije riječ o statusnim pitanjima već o opstanku.

 

 

"Kako budete uradili tako će i biti. Nemojte da kažete sjutra da smo krivi mi u Beogradu", rekao je Dačić i istakao da su Srbi sada u prednosti jer znaju koliko njih treba da izađe na izbore da Albanac ne bi bio gradonačelnik Kosovske Mitrovice. 

Dačić je apelovao da Srbi izađu na ponovljene izbore 17. novembra i da se uozbilje, jer je riječ, kako je naglasio, o opstanku i više od ovoga se ne može. 

"Ko to neće rizikujemo da se izgubi sve. Srbija više od ovoga ne može da odbrani. I zato pozivam Srbe da izađu na izbore, ne zbog nas u vladi već zato što je riječ o njihovoj sudbini i o opstanku", rekao je Dačić novinarima. 

On je upitao da li iko misli da će Srbija da ugrozi svoju budućnost zbog 10.000 ljudi. Premijer je upitao ko će ih braniti ako ne Srbija i da li su to DSS, Dveri, Obraz, navijačke grupe. 

"Neozbiljno je misliti da su Srbi na Kosovu mogli da opstanu bez pomoći Srbije i šta sada treba da uvodimo sankcije, koga oni slušaju ako ne slušaju Beograd", rekao je Dačić. 

Premijer je ponovio da prije ovoga Srbija na Kosovu nije imala ništa osim principijelnog stava da je Kosovo Srbija i da je vlast na sjeveru Kosova bila legitimna sa stanovišta Beograda, ali ne i međunarodne zajednice. 

On je još jednom ukazao na ranije iznijet stav da bi Srbija trebalo da bude u EU prije Albanije, kao što je trebalo da bude i prije nekih drugih država istakavši "da su to godine koje su pojeli skakavci".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније