Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

07. 02. 2021. 14:12 >> 14:11
1

IZBORI NA KOSOVU

Tači i ostali će moći da glasaju iz pritvora u Hagu

Nekadašnji šefovi i pripadnici OVK koji se nalaze u pritvoru u Hagu, imaće priliku da daju svoj glas na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu, potvrđeno je Tanjugu u Specijalizovanim vijećima Kosova sa sjedištem u Hagu.

"Specijalizovana vijeća će u okviru odgovarajućeg pravnog okvira, pružiti pomoć pritvorenicima da iskoriste svoje pravo glasa na predstojećim izborima", preciziraju za Tanjug u tom sudu.

Izbori na Kosovu zakazani su za sljedeću nedjelju, 14. februar.

Iz pritvora u Hagu će moći da glasaju: bivši predsjednik Kosova i nekadašnji komandant OVK Hašim Tači, kao i šefovi te paravojske Jakup Krasnići, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Saljih Mustafa.

Oni su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine.

Pravo da glasaju iz pritvora imaće i Hisni Gucati i Nasim Haradinaj, koji su kao predsjednik i potpredsjednik Udruženja ratnih veterana OVK optuženi za zastrašivanje svjedoka objelodanjivanjem njihovog identiteta javnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније