Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

09. 03. 2021. 06:19   >>  06:19

DAČIĆ SAOPŠTIO

Nijesam uvjeren u objektivnost evroparlamentaraca

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio jeda, imajući dugogodišnje iskustvo u parlamentu, nije uvjeren da će evropski posrednici u međupartijskom dijalogu biti objektivni.


"Neka ponašanja evropskih parlamentaraca u prošloj fazi dijaloga nijesu bila u tom pogledu objektivna, već su maltene bili na strani opozicionih stranaka", rekao je Dačić za TV Vesti.

On je dodao da je taj stav iznio i na videokonferenciji koja je održana sa evroparlamentarcima, i ponovio da neće oni njemu određivati ko će učestvovati u dijalogu.

"Za njih je bitno da li će da učestvuju ove dvike-tri stranke bojkot opozicije, a ne znam da li ih interesuju da li žele da učestvuju i ovi drugi", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su stranke počele da šalju platforme, ali da nije vidio platformu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i drugih stranaka koje su bojkotovale izbore, jer je nikad nijesu poslali.

Po njegovim riječima međupartijski dijalog nije miting ili skup na kojem će svako da iznese mišljenje i da se raziđu, već treba da probaju da dođu do konkretnih rješenja, a predlozi moraju biti realni, održivi i primjenjivi.

"Prijete da će opet bojkotovati izbore ili rješavati pitanja na demonstracijama, ali kakvim demonstracijama, cilj je da se razgovara. To je manir koji pokazuje očekivanja da će im neko na tacni donijeti ono što su im oni krišom poslali", naglasio je Dačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније