Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 11. 2013. 12:05 >> 12:04

PIŠE "BLIC"

Biserko svjedok HR protiv Srbije?

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko će, kako piše list "Blic", biti svjedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv Srbije. Međutim, Sonja Biserko nije željela ni da potvrdi, ni da demantuje tu informaciju.

 

 

Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, biće svjedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv Srbije, piše Blic.

Kako navodi izvor tog lista, Biserko je jedan od tri svjedoka koje je do sada prijavio hrvatski pravni tim. Međutim, Biserko u izjavi za Blic nije željela ni da potvrdi, ni da demantuje ta saznanja.

"Ne mogu da pričam o tome", rekla je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

List podsjeća da su juče iz Zagreba stigle informacije da je Hrvatska ojačala tim koji će je zastupati pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, a u njemu se osim domaćih nalaze i inostrani pravni stručnjaci.

Među njima su renomirani britanski advokati specijalizovani za međunarodno pravo Džejms Kroford i Filip Sends, a najnoviji član tima je Kir Starmer, dosadašnji glavni tužilac za Englesku i Vels.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније