Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

18. 03. 2021. 11:26   >>  11:26 14

DODIK PORUČIO

BiH neodrživa, moguća nezavisnost Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je izjavio da postoji mogućnost da Republika Srpska postane nezavisna, kao i da je BiH neodrživa politička konstrukcija.

On je rekao da njegov politički cilj nije da podržava "neodržive političke konstrukcije kao što je BiH", već je siguran da je moguća nezavisna Republika Srpska.

Dodik je naveo da je za njega prihvatljivo samo slovo izvornog Dejtonskog sporazuma, odnosno ono što je napisano u Ustavu.

"To su tri ministarstva u Savjetu ministara BiH, nema suda i tužilaštva BiH, vojske, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA)… Ja bih volio da je to moguće, ali zašto bih se ja borio za 'njihovu' BiH", rekao  je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS).

Naveo je da je njegova međunarodna politička obaveza da poštuje BiH definisanu Dejtonom i da on to čini, a da ono što postoji izvan Dejtonskog sporazuma, ne poštuje i neće nikada poštovati.

"Nama će nezavisna Srpska, ovako, pasti u ruke. Siguran sam u to, a oni u Sarajevu imaju pravo da misle šta hoće. Ne vidim način na koji mogu da nas zadrže u BiH. Nema te prisile i načina na koji to mogu da urade", rekao je Dodik.

Dodao je da njegov politički cilj nije da podržava neodržive političke konstrukcije, kao što je BiH.

"Ja jesam član Predsjedništva, ali to ne znači da je moja politička ideja samo to da BiH, takva kakvu je pravi visoki predstavnik, bude održiva", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH odbacio je ocjene da su njegove izjave o neodrživosti BiH i potrebi mirnog razlaza u BiH poziv na rat.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније