Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 11. 2013. 15:09 >> 15:09

NA KOSOVU

Uhapšena grupa povezana sa Al Kaidom

Policija Kosova uhapsila je u operaciji Uragan šest osoba osumnjičenih za pripremu terorističkih napada i povezanost sa terorističkom organizacijom Al Nusra, ogrankom mreže Al Kaide u Siriji.


Kosovska policija je u ponedjeljak uhapsila Genca S. čiji je nadimak Ebu Hafs Al Albani, za koga se sumnja da je dio Al Kaide na Balkanu, koja najavljuje skori dolazak u ovaj deo Evrope, prenijela je Mina.

List Koha ditore navodi da je policija Kosova u akciji u Prištini i Gnjilanu uhapsila još pet osoba, od kojih se za četvoro sumnja da su povezani sa terorističkim djelovanjem, dok je jedna osoba osumnjičena za širenje vjerske mržnje.

Divizija za istragu i zločine kosovske policije je poslije višemjesečne istrage u koordiniranoj operaciji Uragan pronašla i značajnu količinu oružja.

"Tužioci Euleksa istražuju osam slučajeva terorizma, od koji su četiri u preliminarnoj fazi, a protiv dvije osobe podignuta je optužnica", saopštila je ova misija.

Prema pisanju prištinskog dnevnika, građani Kosova i dalje dobrovoljno idu da se bore u Siriju i za sada nema neke strategije da se to zaustavi.

Humanitarna turska organizacija IHH sumnjiči se da vrši regrutaciju Albanaca i za to je otvoreno optužena, dok je iranska novinska agencija Fars izvijestila da je poslednja grupa Albanaca, koja je regrutovana za Siriju, imala 90 pripadnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније