Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 04. 2021. 16:00 >> 23:22
11

IZETBEGOVIĆ JASAN

"Nezavisna RS i Herceg-Bosna nikada"!

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da se nikada neće dogoditi da Republika Srpska postane nezavisna država.

To je izjavio u kontekstu tvrdnji srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika da će Republika Srpska postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna.

"Nezavisna Republika Srpska i Herceg-Bosna nikada se neće desiti. Mogu samo rat napraviti", rekao je Izetbegović sinoć za Federalnu televiziju.

Što se tiče Herceg Bosne to se, kaže, više ni ne pominje, a "treći entitet ni HDZ ne pominje".

Dodik je ranije u subotu u intervju za Srnu rekao je da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH i da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države, koja bi, kako ocjenjuje, u tom slučaju sigurno imala i bolji standard.

"Perspektiva je da se obezbijede neutralni, mirni uslovi za razlaz u BiH", rekao je Dodik.

On je tada ocijenio da to nije nikakva nasilna secesija, nego proces koji će omogućiti pravo naroda na samoopredjeljenje.

"To je nešto što jedino vidim u budućnosti u BiH", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније