Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

14. 04. 2021. 22:20 >> 22:22

RTS

EU pomjera raspravu o Z. Balkanu za 10. maj

Šefovi diplomatija EU će raspravu o Zapadnom Balkanu održati 10. maja, umjesto 19. aprila, u nadi da će tada biti moguć fizički sastanak Savjeta ministara, prenosi danas RTS, na osnovu informacija iz evropskih izvora u Briselu.

Ministarski sastanak, planiran za 19. april u Luksemburgu, zbog epidemijske situacije biće održan u video-formatu, pa je u takvim okolnostima prevladao stav da je bolje debatu o Zapadnom Balkanu pomjeriti za naredni fizički sastanak, prenose diplomatski izvori i navode da je više zemalja članica insistiralo da Zapadni Balkan bude glavna tema sastanka u maju.

Prošlog mjeseca, devet zemalja članica je, u pismu upućenom šefu evropske diplomatije Žosepu Borelu, zatražilo "povratak Zapadnog Balkana" na agendu Savjeta ministara EU.

U najavi objavljenoj na sajtu EU za neformalni video sastanak ministara spoljnih poslova EU 19. aprila, kojim će predsjedavati Žozep Borel, navodi se da se očekuje da se razmatraju najnoviji tekući događaji i da će ministri kasnije razmijeniti mišljenja o Etiopiji i Ukrajini, a ne pominje se Zapadni Balkan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније