Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta ]

21. 04. 2021. 19:04 >> 19:05
4

DODIK UPOZORIO

BiH je u raspadu sistema, nastaviti dijalog

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da politički dijalog o mogućim situacijama i rješenjima u BiH ne može biti zaustavljen.

On je ocijenio da je to potrebno, jer BiH trenutno "živi u jednoj nakaradnoj situaciji" i zato što je u "raspadu sistema i nema vezivnog tkiva koje to može povezati".

Komentarišući uputstvo ministrke spoljnih poslova BiH Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima da zemlje u kojima djeluju upozore da je svaka priča o promjeni granica u BiH zlonamjerna, Dodik je rekao da je "dotična spremna da reaguje na priču koja nije vlasništvo BiH, jer nije krenula odavde već je došla sa strane", a da nikad nije regovala na činjenicu da se u BiH krši Ustav.

"Srpski predstavnici imaju svoje stavove i znaju kako da se radi u svim ambasadama širom svijeta. Poslala ona upustva ili ne, oni će se uvijek ponašati na taj način", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dalje je ocijenio da su u prošlosti stranci mogli nešto da urade u BiH, a da sada "oni ni sami sebi ne mogu pomoći".

Prema njegovim riječima, treba se izboriti da razgovori o budućnosti BiH budu bez miješanja sa strane.

"Zato je i naša inicijativa da razgovaramo potpuno suprotna od onog šta rade Bošnjaci", kazao je Dodik.

On je ocijenio da bošnjački političari ne odustaju od ideje o BiH bez entiteta i ukidanja Republike Srpske.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније