Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2013. 08:51 >> 08:52
7

MESIĆ PREDLAŽE

BiH invalidna država, treba joj novi Dejton

Detonski sporazum stvorio je od Bosne i Hercegovine (BiH) invalidnu državu, ocijenio je posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ i bivši predsjednik Hrvatske u dva mandata Stjepan Mesić.

Govoreći u povodu 18 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je okončan rat u BiH, Mesić je agenciji Anadolija rekao da ''Bosna i Hercegovina nije u dobroj situaciji''.

"Dejtonski sporazum je zaustavio rat, i to je njegova pozitivna strana. Međutim, Dejtonski sporazum nije uspostavio državne mehanizme na centralnom nivou da ta država može funkcionisati. Tako da je Dejtonski sporazum ustvari stvorio invalidnu državu pa se pojedini entiteti mogu sigurno vladati kao država u državi, što sigurno nije bila namjera autora Dejtonskog sporazuma. Kako iz toga izaći, to je sada drugo pitanje. Ili predstavnici u bh. parlamentu i vladi, predstavnici tri konstitutivna, moraju naći rješenje da stvore funkcionalne mehanizme države, ili se treba sazvati novi Dejton pa da se međunarodna država umiješa i pomogne, odnosno da se BiH osposobi za ulazak u EU", izjavio je Mesić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније