Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

09. 06. 2021. 14:53   >>  14:54

VANREDNA SJEDNICA

Parlament Albanije glasa o opozivu predsjednika

Parlament Albanije je danas počeo vanrednu sednicu na kojoj treba da glasa o opozivu predsjednika Republike pošto je parlamentarna istraga utvrdila da treba da bude smijenjen zbog kršenja Ustava.

U izvještaju komisije se navodi da je predsjednik Iljir Meta prekršio 16 članova Ustava prije opštih izbora u Albaniji 25. aprila.

Meta je osudio istragu i pokušaj svog smjenjivanja, tvrdeći da su nezakoniti.

Svih 49 poslanika vladajuće Socijalističke partije tražilo je istragu parlamenta tvrdeći da je predsjednik prije i za vrijeme predizborne kampanje kršio Ustav tako što nije garantovao nacionalno jedinstvo, već je podržavao opoziciju kojoj političk i sam pripada.
Za opoziv je potrebna dvotrećinska većina, odnosno 93 glasa.

Ako se socijalistima ne pridruže drugi poslanici i ne podrže predlog, konačnu odluku donijeće Ustavni sud u roku od tri mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније