Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2013. 18:52 >> 21:22

BEOGRAD

Vučić protiv pomilovanja Markovića

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Nišu da se slaže sa negativnom ocjenom Ministarstva pravde povodom zahtjeva za pomilovanje bivšeg šefa Državne bezbjednosti Radomira Markovića.

"Nadležnost predsjednika Republike je da donese odluku u skladu sa Ustavom i zakonom vezano za pomilovanje. Uvjeren sam da će predsjednik Republike baš na takav način postupiti. Što se tiče Vlade Srbije, vidjeli ste stav Ministarstva pravde, to je jedno od Ministarstava Vlade i ja nemam tome šta da dodam. I sud je imao isti stav kao Ministarstvo pravde Republike Srbije", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je juče da je dao negativno mišljenje o molbi Radomira Markovića da bude pomilovan.

"U davanju negativnog stava rukovodio sam se osuđujućom presudom za izuzetno teška krivična djela za koja je Marković osuđen", rekao je Selaković.

Marković je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića 2000. godine i četiri člana SPO na Ibarskoj magistrali 1999.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније