Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 11. 2013. 20:02 >> 20:20

LEGENDARNI PJEVAČ

Toma Zdravković dobija ulicu u N.Sadu

Komisija za nazive ulica i dijelova naseljenih mjesta Skupštine grada Novog Sada usvojila je danas prijedlog da jedna od novih ulica u naselju Adice ponese ime legendarnog pjevača Tome Zdravkovića, javlja B92.

Ukoliko gradski parlament usvoji prijedlog Komisije, tabla sa imenom popularnog pjevača biće postavljena već početkom naredne godine, u ulici koja trenutno nosi naziv Nova 3.

Predloženo je da se Tomi Zdravkoviću dodijeli ulica u Novom Sadu podnjela je odbornica SPO Branka Bežanov. To je samo početak inicijative da Novi Sad u budućnosti dobije čitavu jednu urbanu cjelinu koja će predstavljati svojevrsni omaž umjetnicima koje, kako je kazala Branka Bežanov, "ovaj grad ne bi trebalo da zaboravi".

Prema njenim riječima, naselje Adice je predloženo da bude centar pomenute urbane cjeline zbog toga što u njemu postoji mnoštvo ulica koje nemaju nazive, a samo naselje postaje jedno od razvijenih cjelina Novoga Sada.

"Kuriozitet je činjenica da se u neposrednoj blizini ulice koja bi uskoro trebalo da nosi ime Tome Zdravkovića nalazi i Ulica Janike Balaža", rekla je Branka Bežanov Tanjugu.

Ostali predlozi ulica biće dopunjeni velikim imenima poput Mladena Vraneševića, frontmena Laboratorije zvuka, Branka Andrića Andrle, osnivača čuvenog ansambla "Imperijum of Jazz", kao i novosadskog radijskog pevača Nestora Gabrića i drugih umjetnika koji su proslavili Novi Sad, kazala je Branka Bežanov.

Inicijativa je dobila podršku nekoliko eminentnih i priznatih udruženja muzičara umjetnika i kompozitora iz Novog Sada i Vojvodine.

Toma Zdravković (1938-1991) jedan je od najpoznatijih pjevača narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pjesama, koje su i danas veliki hitovi, a neke od najpoznatijih su "Dal' je moguće", "Branka", "Prokleta nedelja" i druge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније