Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 11. 2013. 09:34 >> 09:34

VOJVODINA

Hapšenje zbog malverzacija sa žitom

U Novom Sadu i Somboru privodi se 5 osoba zbog sumnje da su oštetili državu malverzacijama pri skladištenju merkatilne pšenice i kukuruza za robne rezerve.

Oni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije za pet i po miliona eura, potvrđeno je za B92 u policiji. Akciju privođenja sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Podsjetimo, u javnosti su više puta pominjane malverzacije u vezi s Robnim rezervama. Jedna od tih malverzacija tiče se manjka oko 80.000 tona žita i kukuruza, koji je otkriven nakon kontrole pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičkih robnih rezervi pokazali, u junu ove godine. 

Naime, rezultati te kontrole pokazali su da kod 19 skladištara postoje nepravilnosti - manjak robe. Tada su registrovana i tri slučaja pokušaja obmane komisije, i to u vidu duplog dna u ćelijama silosa. U jednom slučaju je skladištar onemogućio kontrolu - uklonjene su merdevine na silosima. 

Tada je iz kabineta potpredsjednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića saopšteno da je utvrđeno da iz pomenutih silosa nedostaje oko 46.000 tona merkantilne pšenice i oko 32.000 tona merkantilnog kukuruza, a procijenjena šteta za državu iznosi oko 20 miliona eura. 

Radna grupa za vanredno utvrđivanje stanja zaliha pšenice i kukuruza kod ovlašćenih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve ustanovila je da u 17 silosa, od 77 kontrolisanih, uopšte nema ili nedostaju velike količine pšenice i kukuruza, a u još dva su uočene nepravilnosti u skladištenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније