Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

20. 06. 2021. 20:42 >> 20:41

SRBIJA

Više desetina porodica evakuisano poslije eksplozije u fabrici Sloboda

Više desetina porodica koja žive u blizini vojne fabrike "Sloboda" u Čačku evakuisane su u toku prošle noći poslije eksplozije koja se dogodila u fabričkom objektu, koja je izazvala snažne detonacije koje su potresle cio grad.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je novinarima da je oko 35 lica, među kojima je sedmoro djece, u toku noći smješteno u hotel, a ostali evakuisani građani su samostalno bili smješteni kod prijatelja i rođaka.

On je dodao da je evakuacija građana koji žive u blizini vojne fabrike u Čačku izvršena iz preventivnih razloga i da se očekuje da se oni u toku dana vrate kućama pošto su vatrogasne ekipe lokalizovale požar koji je nastao poslije detonacije koju je izazvala eksplozija u fabrici.

Eklspozija u fabirici "Sloboda" dogodila se u subotu oko 20 časova poslije koje je odjeknula snažna detonacija koja se čula u cijelom gradu.

Troje radnika fabrike "Sloboda" su zadobili lakše povrede od stakla koje je puklo uslijed detonacije u jednom pogonu fabrike.

Nadležni navode da su ostali radnici druge smjene bili evakuisani.

Na kućama koje se nalaze u blizini fabrike popucala su stakla na prozorima i polomljeni crepovi na krovovima.

Prema za sada još uvijek nezvaničnim podacima eksplozija u kompaniji "Sloboda" se dogodila u jednom magacinu baruta za vrijeme rada druge smjene u fabrici.

Kompanija "Sloboda" još uvijek nije objavila zvanično saopštenje o uzrocima te eksplozije.

U posljednih 16 dana u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku dogodile su se dvije velike eksplozije u fabričkim objektima sa snažnim detonacijama i požarima, u kojima je pričinjena velika materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније