Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2013. 21:48 >> 21:45

NOVI DOS?

Blic: Lider LDP pravi novu stranku

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ovih dana razgovara sa liderima stranaka koje su bile u DOS-u u pokušaju da nađe novu formulu za partiju koja bi ujedinila rascjepkane i oslabljene stranke i privukla razočarane birače građanske opcije, saznaje “Blic”.

Pod pritiskom realnog očekivanja da će ove godine biti organizovani vanredni izbori, Jovanović ima nekoliko opcija o kojima razgovara sa političarima.

Glavna ideja je da napravi konfederaciju stranaka u koju bi, pored LDP, ušli Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Ima podršku Nenada Čanka, predsednika LSV, ali mu glavni igrač izmiče - demokrate nijesu zainteresovane jer ta stranka još nije ni stala na noge poslije promjene rukovodstva i razilaženja sa neistomišljenicima.

Jovanovićeva ideja je da poslije ujedinjenja te tri stranke pozove Čanka i Dragana Đilasa, prvog čovjeka DS, da istovremeno podnesu ostavke i da se potom izabere lider stranke, čije bi ime dogovorili.

Druga opcija o kojoj lider LDP razmišlja je da u opoziciju protiv Srpske napredne stranke i sve jačeg Aleksandra Vučića udruži čak i one koji su sada sa Vučićem u vlasti, a pripadali su DOS-u i da pozove Mlađana Dinkića, lidera URS, i Rasima Ljajića, lidera SDPS, koji već ima ponudu lidera SNS o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Kako je “Blicu” nezvanično rečeno u LDP, Jovanović je do sada o objedinjavanju opozicije razgovarao sa Rasimom Ljajićem, Dragoljubom Mićunovićem, Dušanom Petrovićem koji je isključen iz DS, Vukom Draškovićem sa kojim je već na prošlim izborima bio u koaliciji. Razgovor sa Draganom Đilasom se očekuje ovih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније