Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

07. 07. 2021. 13:51 >> 13:54
1

KURTI

Sporazum o demarkaciji sa CG iz 2018. će se mijenjati

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u Skupštini Kosova da neće biti sprovođenja Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, u obliku u kojem je ratifikovan 2018. godine.

"Kao što vam je poznato, Državna komisija za demarkaciju i održavanje granica nema mandat. Kada budemo imali novoimenovanu komisiju, sva neriješena pitanja će se rješavati putem posebnih mehanizama koje će ova komisija preporučiti", kazao je Kurti odgovarajući na poslaničko pitanje.

Dodao je da će se potruditi da ispravi sve ono što je nepravedno i pogrešno učinjeno 2018. godine, kada je ratifikovan taj sporazum.

"Koristiću mehanizme, čim budem mogao, koliko god budem mogao, kako bih ispravio strašne fatalne greške koje ste napravili u prethodnom zakonodavnom tijelu", kazao je Kurti.

Kurti je rekao kako će se Vlada obavezati da imanja Trepče, koja se nalaze na teritoriji bivše Jugoslavije van teritorije Kosova, postanu imovina Kosova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније