Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 07. 2021. 06:35 >> 06:36
3

DOPRINOS AMERIKE

Kurti zahvalio Klarku na NATO intervenciji 1999.

Kosovski premijer Aljbin Kurti primio je bivšeg vrhovnog komandanta NATO savezničkih snaga u Evropi, američkog generala Veslija Klarka, kome je zahvalio na njegovom vođstvu u "odlučujućoj NATO intervenciji u proljeće 1999. godine".

Kurti je Klarku takođe zahvalio i na, kako je rekao, "nezamjenljivoj funkciji i doprinosu Sjedinjenih Američkih Država" i ponovio odlučnost Prištine da postane član NATO, prenosi Kosovo pres.

Kurti se sastao sa Klarkom u pratnji ministra odbrane Kosova Armenda Mehaja i ministra ekonomije Artana Rizvanolija.

Klark je izrazio spremnost da pruži podršku ciljevima kosovske vlade za ekonomski razvoj i socijalni prosperitet.

"Država Kosovo je najveći prijatelj Sjedinjenih Američkih Država u Evropi", rekao je Klark, podsjećajući se na vrijeme kada mu je predsjednik Bil Klinton, nakon posljednje posjete Kosovu, rekao "da je Kosovo najbolja stvar koju je radio tokom njegovog osmogodišnjeg predsjedništva", prenosi Kosovo onlajn.

Klark je dodao da je "Kosovo" uspješna priča za SAD.

Osmani Klarku: Vaša priča o Kosovu mora se čuti u svijetu

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa Klarkom, i rekla da se njegova priča o Kosovu mora čuti širom svijeta.

"Vi simbolizujete odlučnost demokratskog svijeta da brani ljudske živote, živote koji su bili ugroženi samo zato što su pripadali nekoj drugoj nacionalnosti", rekla je Osmani.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније