Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 02. 2013. 09:24 >> 09:35

MIJEŠALI NOVI I STARI

Srbija: Jesenja žetva uzrok kontaminiranog mlijeka

Greška koja je dovela do kontaminiranog mlijeka nastala je još tokom jesenje žetve miješanjem zdravog i zaraženog kukuruza, izjavio je sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije (PKS) Željko Brozović.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je tada trebalo razdvojiti zdrav od zaraženog kukuruza i odvojeno ih smjestiti u silose.

Na pitanje ko je odgovoran da to kontroliše, Brozović je rekao da kontrolu sporovde "razne kontrolne kuće, koje su akreditovane i imaju laboratorije".

On je istakao da je mlijeko namirnica koja je "okidač" na listi namirnica životinjksog porijekla u kojima se može ustanoviti aflatoksin, dok ostale namirnice "mogu biti potencijalni nosioci aflatoksina, ali u manjoj meri nego što je to mlijeko".


Prema njegovim riječima, jedini način da se riješi situacija oko kontaminiranog mlijeka jeste terenski rad, odnosno obilazak farmera, njihova edukacija i kontrola stočne hrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније