Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Klix ]

21. 07. 2021. 14:14 >> 14:15

NA DANAŠNJI DAN

Prije 13 godina uhapšen Radovan Karadžić

Na današnji dan prije 13 godina u Srbiji je uhapšen tada najtraženiji bjegunac u Evropi - ratni zločinac Radovan Karadžić.

Karadžić je 12 godina bio bjegunac, ali je u svom skrivanju imao pomoć određenih osoba i struktura, kako u Republici Srpskoj, tako i u Srbiji. Posljednji put prije nego je "nestao" viđen je 1996. u Han Pijesku.

U bjekstvu u Srbiji izgradio je svoj svijet, predstavljao se kao Dragan David Dabić te se bavio alternativnom medicinom, držao predavanja, prodavao amajlije i slično. Uz izmijenjeni imidž, s dugom bradom i kosom kretao se slobodno i nije bježao od javnosti.

Sigurnosne službe Srbije pratile su Radovana Karadžića od novembra 2007. godine, ali je on, zbog opstrukcija u istrazi, uhapšen tek osam mjeseci kasnije.

Karadžić je uhapšen u beogradskom gradskom autobusu na liniji 73, a agenti su tvrdili da se spremao na bjekstvo.

Bivši tužilac Vladimir Vukčević je nakon hapšenja prepričao kako se Karadžić ponašao nakon privođenja.

"Karadžić je nudio svoja parapsihološka znanja da pomogne svima… Možete zamisliti čovjeka koji pribrano nudi svoje parapsihološke usluge, da bi se ujutro ošišao i vi ste vidjeli starog Radovana Karadžića, prešao na ijekavicu, nevjerovatno…", kazao je Vukčević.

Suđenje Karadžiću je počelo u oktobru 2009. U proljeće 2019. osuđen je na doživotni zatvor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније