Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 07. 2021. 07:07 >> 07:08
7

OSLIKAN NA UGLU

Mural sa likom Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu

Mural sa likom ratnog zločinca i bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, oslikan je na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u Beogradu, javio je beogradski Danas.

Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom rata u BiH.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala nedavno je potvrdilo prvostepenu presudu kojom je Mladić proglašen krivim po deset tačaka optužnice – za učešće u genocidu u Srebrenici, progon, istrebljenje, ubistvo, deportaciju stanovništva, prisilno premještanje stanovništva, terorisanje stanovništva, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.

"Mladić zauvek srpski heroj“, "Haška nepravda za Mladića" "Tajna Mladićevog prstena hrabrost i prkos", bili su samo neki od glavnih tekstova na naslovnim stranama tabloida u Srbiji, nakon što je nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније