Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

27. 07. 2021. 21:16   >>  21:16

ZAEV PORUČIO

"EU nek se javi kad odluči da produžimo pristupni proces"

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev ponovio je danas da je njegova zemlja ispunila kriterijume za početak pregovra i da EU treba da se javi kad odluči da ih započne.

"Ja sam rekao, to je posao EU. Kada odluče da produžimo taj proces neka nam se jave. Mi u međuvremenu produžavamo sa evropeizacijom ovdje", rekao je Zaev novinarima.

Tako je odgovorio na pitanje šta misli o izjavu predsjednika Bugarske Rumena Radeva da u Sjevernoj Makedoniji postoji sistemsko narušavanje ljudskih prava građana bugarskog porijekla i da Skoplje samo misli da ispunjava kriterijume za početak pregovora sa EU.

Zaev je dodao da neće sebi dozvliti da preko medija "replicira" na izjave Radeva, ali je istakao da "cijeli svijet u superlativma govori o načinu realizacije jednog i jednakog društva za sve" u Sjevernoj Makedoniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније