Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 07. 2021. 17:15   >>  17:16 32

ŠAHOVNICA PODLOGA

Zagreb odlučio: Tesla na hrvatskim eurokovanicama

Hrvatska je odlučila koji će motivi biti na hrvatskim kovanicama eura

Naime, na svim kovanicama hrvatskog eura podloga će biti "šahovnica", mapa Hrvatske će biti na novčiću od dva eura, kuna na kovanici od jednog eura, a Nikola Tesla na 50, 20 i 10 centi, dok će motiv glagoljice biti na kovanicama od pet, dva i jednog centa.

To je odlučeno na sastanku Nacionalnog veća za uvođenje eura u Hrvatsku, prenosi index.hr.

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić je, komentarišći uticaj koji će uvođenja eura imati na cijene i plate, rekao da se do sada pokazalo da je u svim zemljama nakon uvođenja eura "standard porastao, odnosno, da su plate rasle brže nego cijene".

"Nema nikakvog razloga da se ne očekuje, ako je u svim članicama bilo tako, da tako ne bude i u Hrvatskoj", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари32

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније