Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B. ]

30. 08. 2021. 21:59 >> 22:15
8

AKO SE SVI SLOŽE

Erdogan: Spreman sam da posredujem u BiH

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je spreman da bude posrednik u Bosni i Hercegovini, pod uslovom da se s tim slože Bošnjaci, Srbi i Hrvati.

Turska će biti prisutna ako se Bošnjaci, Srbi i Hrvati u Bosni i Hercegovini ujedine i kažu: želimo Turskoj dati takav zadatak, niko se ne smije miješati u naše poslove, a neka Turska djeluje kao posrednik u naše ime, rekao je Erdogan u Istanbulu, prenosi Kliks.

Turski predsjednik je naglasio da bi o tome trebalo da odluče trojica članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Već sam im rekao – ako donesete takvu odluku, mi ćemo napraviti naše projcene. Donesite odluku kao trojka ne čekajući uputstva odnekud i mi ćemo rado napraviti taj korak", izjavio je Erdogan.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je situaciju u BiH moguće riješiti posredovanjem predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

Dodik je tokom posjete turskog predsjednika Sarajevu rekao da više vjeruje saradnji sa Erdoganom nego "nekim propalim nastojanjima da se nametnu rješenja".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da Milorad Dodik, pozivom da se predsjednici Turske, Hrvatske i Srbije uključe u dijalog, zove strance da se uključe u izmjene Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Komšić smatra da Dodik nije protiv stranaca, nego da bi da ih "bira".

Hrvatski predsednik Zoran Milanović smatra dobronamjernom inicijativu Milorada Dodika da o budućnosti BiH treba da razgovaraju zvaničnici Turske, Srbije i Hrvatske.

Milanović, međutim, smatra da Dodikova inicijativa nije realna, jer bi trebalo svi da je prihvate, a da ostali članovi Predsjedništva BiH ne misle kao Dodik.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније